Villars-sur-Ollon

Nekaj o vasi Villars-sur-Ollon, Švica

Teta iz 🇨🇭živi v vasi Villars-sur-Ollon, cca 30km od ženevskega jezera, na nadmorski višini 1300m. Odlična izbira za vroče poletne dni, kjer je v povprečju skoraj 10 stopinj manj kot v dolini, sonce seveda vroče, v senci pa prav prijetno hladno. Web cam od Col de Bretaye je tukaj, to je prelaz 500 metrov nad vasjo. Pogled na vas, live web cam villars sur Ollon

Villars-sur-Ollon je turistična vas, znana po svetovno najbolj priznanih šolah za najstnike. Imajo štiri šole, ena neprofitna in tri profitne šole. Več o njihovem programu na spodnjih povezavah. Zelo zanimivo, poučno za otroke, boleče za družinski proračun . Ni za klasične slovenske družine.

Aiglon | International boarding school in Switzerland

Boarding School in Switzerland for Kids from 3 to 13 yo – Prefleuri

College Alpin Beau Soleil | Boarding School, Switzerland

La Garenne international School

Skratka Villars-sur-Ollon je manjša turistična vas v francoskem delu Švice. Mi jo vedno primerjamo s Kranjsko Goro, samo da je še bolj urejena, z njihovimi idiličnimi brunaricami, po francosko chalet. Ski resort s ca. 140 km prog, vse povezane z gondolami, sedežnico ali zobato železnico. Z vsemi temi transportnimi povezavami so med seboj povezane tri vasi v dveh dolinah – Diablerets, Barboleuse (Gryon) in Villars-sur-Ollon.

Za zimsko sezono, v predprodaji, lahko kupiš celoletno Magic Pass karto za 399 CHF, ki ti omogoča vožnjo z vsemi temi napravami pa tudi bus čez prelaz Col de la Croix iz Villars do Diablerets (samo v poletni sezoni, saj je prelaz čez zimo zaprt za promet). In seveda tudi druga smučišča po 🇨🇭.

Karta pride, na žalost, v poštev le, če imaš tam stalni naslov in ne za turiste. Za nas, ki nimamo dovolj globokega žepa za stalno selitev, so na voljo v poletni sezoni Free Access card. Ta velja od 1.5. do 31.10. Karto dobi vsak, ki je prijavljen v turistični agenciji in plačuje turistično takso, ki za odrasle znaša 5 CHF/dan. Če imaš privat namestitev kot mi, se prijaviš sam. Nihče te sicer ne bo preganjal, ampak se splača, ker dobiš neomejen brezplačen dostop do gondol, vlaka, sedežnic, bazena, mini golfa, otroškega mini parka, golf igrišča, tenis igrišča, vodenih pohodov, adrenalinskega parka… Več pa v nadaljevanju 🙂

Dodaj odgovor